ECO 100 WiFi router JRS 100% stralingsvrij in stand by modus

Een gewone wifi-router zendt 24 uur per dag, 10 keer per seconde, bakensignalen uit. Dit geeft continu straling, duidelijk meetbaar. De unieke JRS® Eco 100 Wifi-router schakelt, als je de wifi op je computer en telefoon uitzet, automatisch in Full Eco standby mode waarin hij 100% stralingsvrij is. Wanneer je weer verbinding maakt met de wifi schakelt de JRS Eco 100 router het signaal automatisch weer in.

Wat deze Asus®-routers bijzonder maakt is de JRS Eco-firmware die erop draait. De eerste generatie JRS Eco-wifi routers verminderde de hoeveelheid elektrosmog al flink door de frequentie van de bakensignalen met een factor 10 te verlagen. Zie Eco-wifi: 90% verlaagde pulsfrequentie. De JRS Eco 100 technologie gaat nóg een stap verder.

Wanneer je de JRS Eco 100 router installeert, gaat deze eerst in de leerstand, zodat je gemakkelijk al je apparaten kunt verbinden. De router houdt automatisch een lijst bij van de apparaten die ermee verbonden zijn geweest. Nadat al je apparaten in die lijst zijn gekomen, schakelt de router vanzelf over naar de Full Eco-modus, waarin hij volledig stralingsvrij is wanneer er geen wifi-apparaten zijn verbonden.

Pas wanneer één van de apparaten uit de lijst een verbindingsverzoek stuurt schakelt de JRS Eco 100 router onmiddellijk weer in. Hij schakelt dus alleen in voor apparaten die van jou zijn. Je draadloze apparaat stuurt zo’n verbindingsverzoek als je de wifi inschakelt of de lijst opent van beschikbare wifi-netwerken. Dit gaat vanzelf en je merkt geen verschil met een gewone wifi-router.

De wereldwijd unieke JRS Eco 100 technologie is compatibel met alle merken en modellen draadloze apparaten: Android®, Apple®, Windows® en andere. Je gaat niet achteruit in wifi-snelheid, bereik of stabiliteit van het netwerk. De JRS Eco 100 biedt tevens een verlaagde pulsfrequentie, net als bij de vorige generatie JRS Eco wifi, zelfs tijdens het gebruik.

Kan ik hetzelfde bereiken door de instellingen in een gewone router aan te passen?

De JRS Eco 100 functionaliteit waarbij het WiFi-signaal automatisch volledig uitschakelt in stand-by is uniek voor het JRS Eco 100 besturingssysteem en is niet beschikbaar op gewone routers.

Mensen denken soms dat ze door het instellen van een “Hidden SSID” op een gewone WiFi-router de straling verminderen. Dat is een misverstand. Met een ‘packet-sniffer’-programma zoals Wireshark kun je vaststellen dat een gewone router dan nog steeds bakenpakketten uitzendt, alleen het zogeheten ‘SSID’-veld in deze pakketten is op nul gezet. Het vermindert de straling van de router op geen enkele manier.

En de andere instellingen? Vaak kun je in gewone routers het zendvermogen niet aanpassen of alleen in grove stappen. De JRS Eco 100 firmware biedt een fijnafstelling van het zendvermogen met 10 stappen, hetgeen niet beschikbaar is in de gewone Asus® firmware.

In hoeverre vermindert een Eco-router de blootstelling aan WiFi-straling?

WiFi is tweerichtingsverkeer. Hoewel de Eco-router de straling van de router sterk vermindert, blijft de straling van je draadloze apparaten op hetzelfde niveau. Voor elk pakket data dat vanuit de WiFi-router wordt verstuurd naar je apparaat, stuurt het apparaat een bevestiging terug. WiFi-straling afkomstig van de apparaten is sterk en je houdt het apparaat erg dicht bij je lichaam. Vooral bij data-intensieve toepassingen zoals video wordt er veel WiFi-straling uitgezonden. Door met een bekabelde internetaansluiting te werken kun je je blootstelling aan elektromagnetische straling minimaliseren.