Stralingsarme Eco WiFi routers JRS

Verminder WiFi-straling in huis met een JRS® Eco-WiFi router.

Wist u dat een gewone WiFi-router 24 uur per dag, 10 keer per seconde, duidelijk meetbare bakensignalen uitzendt? De JRS Eco-WiFi routers worden geleverd met het unieke JRS Eco firmware besturingssysteem dat de straling vermindert en werkt op een moderne Asus® router.

De eerste generatie JRS Eco-WiFi routers (model 01A) bracht de elektrosmog al aanzienlijk omlaag door de pulsfrequentie met 90% te verlagen. De JRS Eco 100 technologie gaat nog een stap verder: deze modellen schakelen automatisch over op een volledig stralingsvrije Full Eco standby-modus wanneer er geen wifi-apparaten zijn verbonden.

Eenvoudige installatie. De wifi-router wordt met een gewone bijgeleverde netwerkkabel op uw internetmodem aangesloten (KPN, Ziggo etc.). Als uw modem een ingebouwde WiFi heeft schakelt u deze uit. Alle verdere functies van uw internetmodem zoals telefonie blijven gewoon te gebruiken.

Normale router versus JRS Eco WiFi router

FAQ

Is de JRS Eco-WiFi compatibel met mijn internetmodem / internet provider?

Wat zijn de verschillen tussen de JRS Eco-WiFi modellen?

De JRS Eco 100 Wifi-router: 100% stralingsvrij in stand-by

Zorgt de Eco-router er niet juist voor dat mijn draadloze apparaten meer straling gaan geven?

Zorgt de 90% verlaging van de pulsfrequentie van de Eco-WiFi router er niet voor, dat mijn draadloze apparaten hun zendvermogen verhogen, zodat er juist een onbedoelde toename van straling is? Vergelijkbaar met hoe een mobiele telefoon harder gaat zenden bij slecht bereik? Met andere woorden, moeten de ontvangende apparaten niet ‘harder werken’ om de verbinding in stand te houden, waardoor de straling lokaal kan toenemen?

Nee. Er zit geen vermogensregeling in de 2.4 Gigahertz WiFi standaard. Het zendvermogen van WiFi-apparaten ligt vast en is niet afhankelijk van de ontvangen signaalsterkte. De standaardinstelling op alle WiFi-apparaten is vrijwel altijd 100% (max. vermogen). Daarom zenden de apparaten (helaas) altijd HiFi-straling uit op vol vermogen, net als wanneer ze zijn aangesloten op een niet-Eco-router. Uit metingen blijkt zelfs dat WiFi de sterkste bron van elektrosmog is in moderne smartphones. Bij sommige apparaten met WiFi, met name Windows laptops met een Intel WiFi-adapter, is het mogelijk om het zendvermogen van de WiFi-adapter te verlagen in Apparaatbeheer, maar dit is ook een vaste instelling.

Het tweede deel van het antwoord is, dat de 90% verlaagde pulsfrequentie van de Eco-router het uitgezonden piekvermogen niet vermindert, hoewel het gemiddelde vermogen wel lager is. Het piekvermogen bepaalt het bereik van de router, en daarmee de signaalsterkte die je WiFi-apparaten ‘zien’. Alleen wanneer je het zendvermogen van de Eco-router verlaagt via het instellingenmenu, zal het bereik en de ontvangen signaalsterkte worden gereduceerd, maar je WiFi-apparaten zullen dan nog hun zendvermogen niet veranderen zoals boven beschreven.

Video handleiding installatie Eco-WiFi router

Heeft de Eco-functionaliteit invloed op het verlagen van de routersnelheid?

Biedt de Eco-WiFi de mogelijkheid om de WiFi automatisch uit te schakelen op ingestelde tijden?

Hoe schakel ik de ingebouwde WiFi in mijn internetmodem uit?

Wat is het verschil tussen het gebruik van een Eco-WiFi router en het plaatsen van mijn bestaande router in een Router Guard of gelijkwaardige Faraday-kooi?

Ik heb een groot huis. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik overal internet heb?

WIFI ROUTERS
+
Kijk Snel

Stralingsarme JRS Eco-Wifi 01A router ASUS
Waardering 5.00 uit 5
€ 104,95 Incl. BTW
+
Kijk Snel

Stralingsarme Full Eco JRS Eco 100 Wifi D1 router ASUS
Waardering 5.00 uit 5
€ 259,00 Incl. BTW
+
Kijk Snel

Stralingsarme Full Eco JRS Eco 100 Wifi D2 router ASUS
Waardering 5.00 uit 5
€ 289,00 Incl. BTW